Reciprocitate

Un bărbat foarte sărac trăia împreună cu soția lui. Într-o zi, nevasta sa, care avea părul foarte lung, l-a rugat să îi cumpere un pieptene pentru ca astfel să poată să își îngrijească mai bine părul. Bărbatul i-a spus cu părere de rău că nu își permitea să îi cumpere un pieptene pentru că nici măcar nu avea bani să dea la reparat cureaua de la ceas care se rupsese. Femeia nu a insistat cu cerința sa.

grow old with me, the best is yet to beBărbatul a plecat la serviciu și în drumul său a văzut un magazin de ceasuri vechi, a privit în vitrina, iar mai apoi a intrat în magazin. Se hotărâse să își vândă ceasul pentru ca să îi cumpere soției sale un pieptene.

Seara, când a ajuns acasa cu pieptenele în mână să i-l dăruiască soției sale, omul a avut o mare supriză: soția sa avea părul tuns foarte scurt. Ea i-a spus că și-a vândut părul ca să îi poată cumpăra soțului ei drag o curea nouă pentru ceas. Lacrimi de bucurie au început să le curgă amandurora pe obraji. Erau bucuroși că iubirea lor era puternica și reciprocă.

2 gânduri despre „Reciprocitate

  1. Da, in viata important este sa stii sa daruiesti si acest lucru te face sa renunti uneori la ceva important pentru tine, pentru a face o bucuriei omului drag.
    Reciprocitatea este salutara daca, cei ce se iubesc se „leapada” de egoism si pot sa-l inteleaga si sa-l ajute pe omul iubit.
    Ar fi bine ca aceste lectii sa fie citite si de cei mai tineri pentru a vedea ca, te simti mai bine cand daruiesti si cand poti citi pe chipul celui drag bucuria ca, ai facut ceva deosebit ori un gest comun, dar care a ajuns la sufletul omului drag.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.