În derivă

Stephanie Gertler-DriftingRomanul scriitoarei americane Stephanie Gertler, „In deriva” („Drifting” in original), aparut in 2003,  este un amestec de mister, suspans si drama familiala, dar cu un final fericit. Na, c-am stricat surpriza! 😛  Mie mi s-a parut o carte scrisa de o femeie pentru femei, intrucat ea exploreaza indeosebi relatia dintre mama si fiica abandonata, precum si sentimentele unei mame care resimte golul lasat in casa, in viata si inima ei de plecarea copiilor la facultate! Si de n-as fi stiut, as fi putut jura ca autorul cartii e femeie!

Povestea e dinamica, bine scrisa si inchegata, personajele prind viata prin adancimea sentimentelor si experientele reale de viata. Cartea se citeste usor, te captiveaza si nu-ti vine sa o lasi din mana pana nu afli finalul, desi il cam prevezi. Mi s-a parut ca vedeam pe ecranul mintii un film american, deci nu este exclusa si o punere pe pelicula a cartii. Ma intreb daca scriitori americani de azi scriu toti cu speranta ca intr-un viitor apropiat cartea lor va fi ecranizata, caci mie asta mi-au dat de gandit si Howard Roughan si Stephanie Gertler!?

Oricum, „In deriva” e o poveste frumoasa. Atat. Perfecta pentru destindere.

Ca de obicei, cateva CITATE DIN CARTE:

“Azi e o zi frumoasa. Fiecare zi e plina cu detaliile vietii. Trebuie sa acorzi atentie fiecarui amanunt si sa apreciezi fiecare nuanta!”

“Pot sa traiesc oriunde, cata vreme sunt cu tine!”

“Vorbele ei blande aduceau cu un cantec de leagan.”

“Gandul de pe urma e intotdeauna perfect.”

“Nu exista pe lume dragoste mai puternica decat aceea pe care o avem pentru copiii nostri.”

“Ar fi trebuit sa-mi teasa toate visurile. In loc de asta, ea a desirat toate firele!”

Un gând despre „În derivă

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.