Citate dintr-o carte

Parinti si copii-I.S.TurghenievPĂRINŢI ŞI COPII

de  I. S. Turgheniev

“Un bun chimist este de douăzeci de ori mai folositor decât cel mai bun poet.”

“Timpul, e lucru ştiut, zboară uneori ca pasărea, alteori se târăşte ca viermele; dar omul se simte bine atunci când nu ia în seamă trecerea lui.”

“Aţi dori să iubiţi, dar nu puteţi, o întrerupse Bazarov. Iată în ce constă nenorocirea dumneavoastră.”

“Te dăruieşti uşor doar atunci când nu eziţi.”

“Apariţia bădărăniei e deseori folositoare în viaţă , căci ea slăbeşte strunele prea încordate, potoleşte îngâmfarea, dar şi uitarea de sine, amintindu-le că de fapt, sunt rude apropiate.”

“Viaţa fiecărui om atârnă de un fir de păr, o prăpastie fără fund i se poate căsca la picioare în orice clipă, iar el îşi mai născoceşte şi singur tot soiul de neplăceri, îşi otrăveşte existenţa.”

“… după mine, mai cuminte e să spargi pietre decât să-i permiţi unei femei să pună stăpânire chiar şi pe vârful unui deget de-al tău.”

“Am observat, de altfel, că sentimentele de rudenie au rădăcini deosebit de adânci. Omul e în stare să renunţe la toate, să se lepede de orice prejudecăţi, dar să recunoască, bunăoară, că un frate de-al său care fură batiste e hoţ, asta este peste puterile lui.”

“Căci există o perioadă în viaţa femeilor tinere când ele înfloresc deodată, aidoma trandafirilor în toiul verii.”

“Vezi, câteodată e bine ca omul să se înşface singur de ciuf şi să se smulgă din locul unde se află, cum smulgi ridichea din răzor.”

“În geamantan mi-a rămas un loc gol, pe care-l umplu cu fân. Tot aşa facem şi când e vorba de geamantanul vieţii, adică îl umplem cu orice, numai să nu rămână gol.”

“Încearcă dar, să negi moartea! Când te neagă ea, e basta!”

“Moartea e o glumă veche, dar nouă pentru fiecare dintre noi.”

“Iubirea e o formă, iar propria mea formă a început deja să se descompună.”

“Obiceiul de a se lua peste picior, cu un aer de falsă dezinvoltură constituie întotdeauna semnul unor nemulţumiri ascunse sau al unor bănuieli nemărturisite.”

“Eu bunăoară, de asemenea gogomani am neapărată nevoie. Că doar nu e treaba zeilor să ardă oale!”

 

 

CLIMATE   de Andre Maurois

„Suntem intotdeauna in cautarea eternului in alta parte decat aici; totdeauna ne indreptam ochii mintii spre alte lucruri decat spre situatia prezenta, spre aparenta prezenta; sau, mai ales, suntem in asteptarea mortii ca si cum n-am muri si reinvia in fiecare clipa. In fiecare clipa ni se ofera o viata noua. Astazi, acuma, indata e singurul lucru ce ne sta la indemana.”

„Farmecul persoanelor intalnite intaia oara iti insufla speranta ca te-ai putea schimba pentru ele, negand un trecut pe care l-ai fi vrut mai fericit.”

„Barbatii isi dezvaluie sufletul pe zone succesive, bine separate, asa cum femeile isi dezvaluie corpul.”

„Nu trebuie sa facem mare caz de femei, doar sa ne emotionam cand le privim si apoi sa ne admiram ca am resimtit un sentiment placut numai pentru atata lucru.” Barres

„Viata ne invata pe toti ca in dragoste e usor sa fii modest. Uneori plac cei mai putin inzestrati, iar altii mai seducatori nu reusesc.”

„Spiritul femeilor e alcatuit din impresiile succesive lasate de barbatii care le-au iubit, tot astfel dupa cum gustul barbatilor e format din imaginile confuze si suprapuse ale femeilor care au trecut prin viata lor si adesea suferintele ingrozitoare pe care o femeie ne-a facut sa le induram devin pricina dragostei pe care o inspiram alteia, si pricina nenorocirii ei.”

„Catva timp dorinta da nastere la iluzii, apoi se statorniceste o invincibila plictiseala in doua suflete aproape ostile.”

„Iubim fiintele pentru esenta misterioasa pe care o secreta si care lipseste din formula noastra spre a face din noi un compus chimic stabil.”

„Ceea ce e minunat e faptul ca atunci cand impreuna cu ea dispretuiesc tot ce nu este ea si ea dispretuieste tot ce nu sunt eu.”

„Neintelegerea dintre oameni provine poate din faptul ca unii traiesc mai mult in trecut, iar altii in prezent.”

„Iata-ma inaintea ta, sunt sclavul tau, gata la orice, pentru ca nu doresc nimic pentru mine, ci totul pentru tine.”

„Cand iubesti o femeie, asa cum o iubeam eu pe sotia mea, tot ce e legat de chipul ei e impodobit, in dragostea ce i-o porti, cu calitati si virtuti imaginare: orasul in care ai intalnit-o ti se pare  mai frumos decat este in realitate, si restaurantul unde ai luat cina impreuna cu ea ti se pare deodata mai bun decat toate celelalte; chiar si rivalul, cu toate ca-l detesti, il vezi intr-o lumina mai frumoasa.

„…am vrea sa vedem in dusmanul nostru un adversar demn de noi si asa se face ca, dintre toate dezamagirile pe care ni le poate pricinui o femeie, dezamagirea cauzata de rival este cea mai grava.”

„Suntem aproape intotdeauna fauritorii propriei noastre nenorociri.”

„Banuielile cuibarite in sufletul cuiva, asezate in sir ca minele, una dupa alta, nimicesc iubirea prin explozii succesive.”

„Singuratatea in doi, cand nu e prelungita pana la satietate si plictiseala, permite o usoara crestere a sentimentelor si a increderii care ii apropie mult pe cei care o gusta impreuna.”

„…uneori sentimentele se suprapun, fara sa se anuleze unele pe altele.

„Femeile sunt schimbatoare, totdeauna sunt in cautarea unei tinte precise catre care sa-si indrepte gandurile si dorintele lor ratacitoare; poate ca aceasta nevoie ii creeaza barbatului datoria de a fi busola lor, de a fi punctul fix. O mare dragoste nu reuseste sa lege de tine fiinta iubita, daca nu stii, in acelasi timp, sa-i umpli viata cu o bogatie de sentimente mereu reinnoite.”

„Femeile se ataseaza in mod firesc de acei barbati a caror viata inseamna o vesnica miscare, care le antreneaza in aceasta miscare, care pretind multe de la ele…”

„Nimic nu te afce mai cinic decat o mare dragoste neimpartasita, dar in acelasi timp nimic nu-ti da mai multa modestie.”

„Iubim mai mult fiintele dificile.”

„Gresesc cei care spun ca dragostea e oarba; adevarul e ca dragostea-i indiferenta la defecte sau slabiciuni-pe care le vede foarte bine-cand isi inchipuie ca a gasit intr-o fiinta acel ceva ce o intereseaza mai mult decat orice si care de cele mai multe ori, nici nu se poate defini.”

„Iubirea indura mai usor absenta sau moartea decat indoiala sau tradarea.”

„In fapt, singura mea ocupatie a fost sa urmaresc o fericire absoluta la care credeam ca pot ajunge cu ajutorul femeilor; nu exista ceva mai iluzoriu. Iubirea absoluta nu exista, cum nu exista o guvernare perfecta, si oportunismul inimii este singura intelepciune sentimentala.”

„In fond, o femeie indragostita nu are personalitate; ea spune ca are, incearca sa-i faca pe altii sa creada, dar nu-i adevarat. Incearca sa ghiceasca c efel de femeie doreste barbatul iubit sa gaseasca in ea ca sa devina femeia dorita.”

„Clipele cu adevarat frumoase sunt intotdeauna melancolice. Simti ca sunt trecatoare, ai vrea sa le opresti in loc, dar nu e posibil.”

„Cred ca daca te-am iubit vreodata la culme, a fost in clipa aceea, deoarece eu abdicasem: nu mai existam decat pentru tine!”

„Dar destinul nostru si vointa noastra sunt intotdeauna in contratimp.”

„Adevarul este ca un barbat, stapanit de o mare pasiune, atrage femeile tocmai in clipa cand o doreste mai putin. ”

 

 

CLAROBSCUR    de  Pavao Pavlicic

„Bunica alegea intotdeauna drumul cel mai greu, incredintata ca e si cel mai bun si cel mai cinstit, numai pentru ca e cel mai greu.”

„Ceea ce e desavarsit nu poate ramane numai un joc. Indiferent daca e dasavarsit in bine sau desavarsit in rau.”

„In viata exista diverse posibilitati. Omul trebuie sa-si foloseasca acele insusiri care-i sunt cu adevarat utile, nu toate!”

„…cand ai un cusur, atunci e mai bine sa-l scoti in evidenta decat sa-l ascunzi. La fel si cand ai ceva in plus.”

„Ce fel de scriitori mai sunt si astia de azi, zicea batranul, de vreme ce scrisul nu le este si soarta? Scriu la metru, vand cu versul, cu darabul, cu foaia.”

„Sunt multe lucruri care in natura nu exista in forma lor pura. Nu exista alcool pur, nu exista aur pur. Poate ca insasi logica istoriei creeaza toate falsurile. Poate ca acestea trebuie sa apara asa cum sunt inlocuitorii pe langa produsele naturale. Poate ca acesta este rolul lor. (…) Asta ar insemna ca falsurile sunt la fel de importante ca si documentele autentice si operele de arta originale, iar copiile sunt la fel de valoroase ca si originalele. Ca fac parte integranta din procesul evolutiei si ca fara acestea n-ar exista nimic. De pilda, bacteriile sunt deosebit de importante in natura, desi noua ne sunt daunatoare deoarece ne provoaca angina purulenta. Acelasi lucru se intampla si cu vulturii hoitari, cu toate celelalte lucruri din natura. (…) Totul isi are rostul sau. Fara toate acestea, n-ar mai exista nici aceasta lume, asa cum este ea.”

„Pacatul e intotdeauna dulce si creeaza un sentiment de multumire, cel putin la inceput.”

„Oare astazi arta lui Rembrandt cotata drept geniala, va fi considerata maine un kitch daca se descopera ca este un fals?”

„Noi ne fundamentam concluziile despre istorie cand pe baza unor documente, cand pe baza altora. Le alegem doar pe cele pe care le consideram noi drept autentice si importante. Automat, prin aceasta, le declaram false sau irelevante pe celelalte. (…) In aceasta consta subiectivitatea noastra. Avem un anumit simt al istoriei si un anumit simt al artei care depind mai mult de felul nostru de a fi decat de caracterul documentelor sau al operelor de arta respective.”

„Intotdeauna se intampl asa: daca privesti mai indeaproape pe cineva celebru, renumit, nu poti pricepe cu niciun chip cum de poate fi o persoana atat de normala si in realitate de banala, si nu-ti poti imagina cum un astfel de om poate fi unul din factorii vitali ai constiintei a mii si mii de oameni.”



RUSOAICA        de   Gib MihăescuGib Mihaescu- Rusoaica

“O sete de pur şi ideal era acest amor de necunoscut şi de nemărginire.”

“Îndrăzneşte orice şi vei putea, dacă nu te va ucide vreo clipă de ezitare. Şi apoi orice mişelie izbutită va fi un act de eroism.”

“Un om hotărât trebuie să revadă, până în momentul clipei finale, tot de ceea ce are să se despartă şi dacă inima lui nu-i va da nici un brânci înapoi, el va porni senin, mândru, conştient de tăria lui.”

“Chemam în ajutor literatura să mă scape de setea de viaţă!”

“Cine a spus că fericirea şi suferinţa nu dau glas şi aripi şi celei mai tenace mediocrităţi!?”

“…trebuie să-ţi mai aducă Dumnezeu o boală, din când în când, sau o acută neplăcere fizică, pentru a preţui, ca o fericire fără margini, bucuria de a deveni sănătos!”

“Noi vrem să rămânem cu iadul nostru şi n-avem nevoie de nicio rază din cerul vostru!”

 

 

FLOAREA-SOARELUI     de   Richard Paul Evans

„Nu-ti cauta destinul, pentru ca el te cauta pe tine!”

„Se pare ca exista momente cand Dumnezeu trage un macaz cosmic miscand sinele de sub picioarele noastre, azvarlindu-ne vietile in directii noi si incerte. In astfel de momente, doar doua lucruri sunt sigure: ca cel mai bine e sa nu stim ce se afla inaintea noastra si ca nu ne putem intoarce niciodata.”

„Speranta se agata de tot ce pluteste.”

„Nu exista oameni mai saraci decat  cei care nu inteleg cat de bogata le este viata.”

„Iti petreci viata construind tot felul de fantezii romantice. Nu te astepti din partea cavalerului sa te arunce de pe cal la o aruncatura de bat de castel.”

„Se spune ca cel mai bun leac pentru o inima franta e sa te daruiesti.”

„Intotdeauna este iarna pe undeva!…”

„- Focul dragostei sfarseste intotdeauna in cenusa.
– Eu cred ca pasiunea e cea care sfarseste in cenusa. Dar e cel mai bine asa; pasiunea trebuie sa faca loc unor lucruri mai bune-dragostea adevarata.”

„(Tata) A renuntat la tot ceea ce iubea pentru ceea ce iubea cel mai mult. Pentru mama.”

„Dragostea e mai puternica decat durerea.”

„Sentimentele sunt ca animalele salbatice- nu ne dam seama cat sunt de feroce pana nu le deschidem custile.”

„Uneori e mai bine sa nu stii ce pierzi!”

„…atunci cand dragostea este adevarata, lucrurile ies bine. Nu neaparat asa cum crezi tu ca or sa iasa, dar ies bine.”

„Barbatii se casatoresc cu femei, femeile se casatoresc cu situatii.”

„Pentru dragoste, absenta face ce face vantul cu focul: il stinge pe cel slab si-l inteteste pe cel puternic!”

„Sa nu-ti fie frica de cei care fac rau copiilor! Teme-te de cei care-i iubesc!”

„Dar adevarul e ca fiecare relatie este o calatorie. Si nicio calatorie nu e sigura. Tot ce poti face e sa gasesti un tovaras de drum cu care sa vrei sa faci calatoria.”

„As putea sa jur ca i-am auzit zambetul!”



ACEASTĂ DULCE POVARĂ, TINEREŢEA     Cella Serghi - Aceasta dulce povara, tineretea

de   Cella Serghi

“Ceea ce a putut constitui la un moment dat un motiv de curiozitate, de indiscretie si de scandal se va resorbi cu vremea in eternitatea operei.” Mihail Sebastian

“Si ce pasionante descoperiri poti sa faci asistand la discutii in aparenta banale!”

“In marea nenorocire a lumii, noi eram fericiti.

“Nu-mi place sa vorbesc. Mi se pare ca s-ar imprastia ceva, ca s-ar irosi ceva.”

“Imi place sa-mi inchipui, mergand pe anumite drumuri, ca le-am insemnat, le-am semanat cu coji de portocale, ca sa nu le uit.”

“Ma simt in aglomerarea asta de raze ca intr-o rochie prost taiata, de o culoare care nu-mi sta bine.”

“In tinuturile in care nu e cald, oamenii nu mai cauta caldura.”

“Iata: sunt situatii pe care le cunosti, stari de fapt pe care le accepti tacit, ca pe o fatalitate, dar care devin intolerabile, tragice, in momentul cand sunt amintite, puse in lumina. E aici o nevoie de menajare, de aruncare de val. Intelegi ca atata vreme cat este refulata, suferinta te roade launtric, subteran, latent, dar o suporti; cand insa esti pus deodata in fata faptului, cand un detaliu concret, precis, este descris sau evocat, atunci totul devine deznadajduitor, monstruos. Te razvratesti impotriva lui si suferi.”

“Sunt egoista, stiu, ca toti bolnavii sau ca toti indragostitii.”

“Intr-un oras necunoscut ai mai mult timp sa traiesti pentru tine.”

“Oamenii de buna credinta se cauta si-si dau mana, intinzand peste pamant o punte ca un curcubeu pe cer.”

“Prima zi a singuratatii nu aduce decat un singur gand: al revederii imediate, al nevoii irezistibile de plecare. Despartirea devine si mai absurda, si mai penibila.”

“Te-ai raspandit Tu in lucururi si in mine calda, numai gratie si farmec.”

“Dar as vrea sa intelegi ca tacerile dintre noi sunt mai nesanatoase decat toate prostiile pe care ni le putem spune.”

“Cat isi complica oamenii viata si raporturile!Mai ales cand tac motivele care ii indispun, cand nu le spun imediat…”

“Dar amintirile nu ma indestuleaza. Aspir la o evadare.”

“Timpul e un judecator sever.”

“…numai dorul poate masura exact intensitatea, adancimea, intinderea dragostei.”

“Oamenii astia parca ar calca pe carbuni incinsi, parca ar intra impreuna in flacari si s-ar iubi pana s-ar face scrum!”

“Suntem nevoiti sa ne toarcem firul timpului din proprie substanta, ca paianjenul, fara sa-l putem impleti impreuna, asa cum ar fi fost firesc si ar fi fost necesar, pentru a da si primi explicatii.”

“Te iubesc, ma indurerezi si totusi reprezinti tot ceea ce e mai pur si mai eterat in viata mea!”

“…cand ai inceput sa traiesti prin dragostea unui om, atunci cand dispare, ti se pare ca a lasat in jurul tau moartea.”

“Cum vezi, pozitiile aristocratice ascund adesea suflete de lachei.”

“Orice dragoste e o incatusare. Chiar daca o dulce incatusare.”

“Dragostea e o nebunie, ca si razboiul. Trece. A trecut.”

“Lumea ar fi putut sa fie simpla, ca cerul si marea.(…) Numai bucuria omului e otravita de gandul ca nu e vesnic.”

“Modele exista desigur, dar fiecare simte altfel, alta e plamadeala lui, din alte adancimi si strafunduri sunt scoase la iveala amintirile, altfel inmugureste viata. Pana si sunetul mugurelui care se sparge e de fiecare data altul.”

“O lupta apriga e reluata mereu de la inceput in fata hartiei albe. Asta se intelege mai usor cand ai in fata piatra, otel sau granit, si mai greu cand ai o panza pe care asterni culori sau o hartie pe care insiri cuvinte. Dar lupta e aceeasi.”

 

 

ÎN DERIVĂ     de   Stephanie GertlerStephanie Gertler-Drifting

„Azi e o zi frumoasa. Fiecare zi e plina cu detaliile vietii. Trebuie sa acorzi atentie fiecarui amanunt si sa apreciezi fiecare nuanta!”

„Pot sa traiesc oriunde, cata vreme sunt cu tine!”

„Vorbele ei blande aduceau cu un cantec de leagan.”

„Gandul de pe urma e intotdeauna perfect.”

„Nu exista pe lume dragoste mai puternica decat aceea pe care o avem pentru copiii nostri.”

„Ar fi trebuit sa-mi teasa toate visurile. In loc de asta, ea a desirat toate firele!”

 

 

PROMISIUNE MINCINOASĂ Howard Roughan- Promisiune mincinoasa

de Howard Roughan

Sahul se joaca in mintea ta si nu pe masa din fata ta, a spus el. Daca joci numai ce vezi, nu o sa castigi niciodata. Ideea este ca pentru a excela in sah si in orice alt domeniu, trebuie sa-ti imaginezi. Trebuie sa vezi dincolo de ce se afla in fata ta.

Hollywood-ul este infestat cu tarfe capricioase si cultural retardate menite sa faca din noi toti clienti de filme idioate.”

„Lucruri pe care ar trebui sa le invete orice copil:
Sa iubesti.
Sa razi.
Sa razi din nou.
Sa asculti si sa inveti.
Sa spui Te rog si Multumesc.
Sa ai opinii.
Sa le respecti pe ale celorlalti.
Sa fii sincer.
Sa fii prieten.
Sa fii tu insuti.”


 

OPERE ALESE      de   Edgar Allan Poe

„De cele mai multe ori, oamenii ajung ticalosi pe nesimtite.”

„Daca exista pe lume o tiranie deplina si mai presus de oricare alta, e tirania mintii unui copil genial asupra tovarasilor sai cu o minte mai putin vioaie.”

„Adevarul nu e intotdeauna in fundul putului. De fapt, cred ca cunoasterea esentiala se afla pururea la suprafata. O cautam in adancimea vailor, iar nu pe crestetul muntilor, unde se afla.”

„Si in inimile celor mai nepasatori sunt strune ce nu pot fi atinse fara a pricinui emotie.”

„Nici chiar in groapa nu e totul pierdut. Altminteri, nu ar mai fi nemurire pentru om.”

„Daca nu-l putem intelege pe Dumnezeu in operele sale vizibile, cum am putea atunci sa patrundem in gandurile sale de neconceput care dau fiinta acestor opere? Daca nu-l putem intelege in creatiile sale obiective, cum am putea sa-l intelegem in aspectele sale subiective si in procesele de creatie?”

„Groaza si fatalitatea au stapanit in toate timpurile.”

„…dupa cum se stie, vecinii apropiati sunt rareori prieteni.”

„…e lucru dovedit ca simtamintele gloatei sunt mai puternic rascolite la vederea chinurilor omenesti decat de cele mai infricosatoare spectacole ale materiei neinsufletite.”

„Dar, asa cum in morala raul e urmarea binelui, tot astfel din bucurie s-a nascut durerea, fie ca amintirea fericirii trecute este durerea zilei de astazi, fie ca suferintele clipei de fata se obarsesc din extazele care ar fi putut fi candva.”

„…caci suferinta este cel mai staruitor dintre sentimente, dupa cum chiparosul este cel mai rabdator dintre arbori.”

 

 

RISCURILE PARVENIRII William Dean Howells-Riscurile parvenirii

de   William Dean Howells

“…egoismul fiecarui individ creeaza intotdeauna haos.”

“…iar curajul e un lucru ce trebuie demonstrat, ca si talentul de a canta la un instrument: nu-ti dai seama daca-l ai decat atunci cand incerci.”

“Banul se stimeaza si se preamareste pe sine, si daca exista un lucru pa care nu l-a dobandit inca, considera ca-l poate cumpara!”

“…indiferent cat de frumos sau de comod este jugul pe care-l poarta, orice supus intelege ca fiinta sa apartine altcuiva.”

“Suntem fapturi ale momentului: traim de la o etapa la alta si fiecare etapa este dominata de o singura problema de interes.”

“- Da, stiu, spuse el, ne educam in spiritul dispretului fata de natura umana. Dar Dumnezeu nu a creat fiinte demne de dispret si, indiferent carui tel ne-a menit, consider ca si El simte un fior de bucurie cand vede ca suntem la inaltimea destinului, asa cum simte orice tata cand fiul se dovedeste a fi un om adevarat.”

“Suntem atat de nelinistiti in privinta viitorului, incat uitam cat de apropiat este trecutul.”

“…sufletul asculta de glasurile blande si domoale si nu de sunetul trambitelor destinului. Poate ar trebui sa spun ca nu ne-am schimbat deloc; am evoluat. Este efectul caracterelor multiple prezente in fiecare din noi; suntem toti alcatuiti din mai multe caractere, iar uneori este predominant unul, alteori, altul.”

“- Copii, rosti March intorcandu-se spre ei, moartea este un loc de exil pana la care nu ajung nici regretele, nici dragostea. Tineti minte acest lucru si fiti buni cu toata lumea aici, pe pamant, caci dorinta de a sterge urma comportarii aspre sau dureroase fata de cei morti va fi pentru voi un chin suprem.”

 

 

ÎN VĂPAIA LUNII       de   Fănuş Neagu

“Dragostea insa,ca si viata,cere totul.Dragostea este daruire deplina.Cine iubeste cu adevarat,duce in el ceva din frumusetea si nebunia marilor.”

“… muierea puturoasa si pusa pe cearta e mai rea decat dracul!”

“… e mai usor sa pazesti un card de iepuri decat un om lacom.”

“… funia batranetii se innoada doar cu a clopotului.”

“Se vede treaba ca visele se nasc in stomac si urca sa moara in gura. Bine-ar fi, zau, sa nu le aiba omul deloc.”

“… nimic nu miroase mai scarbos pe lume decat sudoarea fricosului.”

‘Imprumutul, bre, e o boala cu bucluc: dai cu o mana si alergi cu zece picioare sa scoti ce ai dat!”

“Daca te doare, plangi si-ti trece.… Plansul intareste pe om cum intareste apa clocotita lemnul.”

 

 

ZAHIR     de   Paulo Coelho

„Mult dorita stabilitate e insotita de o adanca plictiseala.”

„Fanatismul e singura idee care nu inceteaza niciodata sa atate sufletul omenesc.”

„Fiinta omeneasca are doua mari probleme: prima e sa stii cand sa incepi si a doua, cand sa te opresti!”

„Nimeni nu trebuie sa se intrebe: de ce sunt nefericit? Intrebarea asta inchide in ea virusul distrugerii complete. Daca ne intrebam asa ceva,vom dori sa aflam ce ne face fericiti. Daca ce ne face fericiti e diferit de ceea ce traim, fie ne schimbam dintr-o data, fie devenim si mai nefericiti.”

„Lucrurile importante raman intotdeauna- cele care dispar sunt lucrurile pe care le credeam importante, dar care sunt inutile!”

„Nu sufar din cauza greutatilor traite, cred ca ele m-au ajutat sa fiu cine sunt acum.”

„Apropierea de moarte ne ajuta intotdeauna sa traim mai bine.”

„Intrebarile fundamentale ale vietii nu vor primi niciodata raspuns; dar si asa, putem merge mai departe.”

„Dragostea este o boala de care nimeni nu vrea sa scape. Cine a fost contaminat de ea nu vrea sa se faca bine, si cine sufera nu vrea sa fie vindecat.”

„Inima mea este in slujba mea si a lui Dumnezeu, nu in slujba altora!”

10 gânduri despre „Citate dintr-o carte

  1. ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ღ♫ ♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░▀█▀░░░▀█▀░▀█▀░▀█▀░░▀█▀▀▀▀█░♥ ♥░░█░░░░░█░░░█░▄▀░░░░░█░░░░░░♥ ♥░░█░░░░░█░░░█▀▄░░░░░░█▄▄▄░░░♥ ♥░░█░░░░░█░░░█░░▀▄░░░░█░░░░░░♥ ♥░▄█▄▄█░▄█▄░▄█▄░░▄█▄░▄█▄▄▄▄█░♥ ♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥

    Apreciază

  2. Apreciez foarte mult munca pe care ai depus-o in scrierea acestui articol. Structurat intr-un mod foarte curat , citate care se ridica la inaltimea unor scriitori de top si cel mai important ” o pagina si multe lectii de viata” . Felicitari pentru acesta realizare.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.