Parabola coconului de molie

Un om a gasit un cocon de molie imperiala si l-a luat acasa pentru a vedea momentul in care molia iese din cocon.

In ziua in care a aparut prima deschizatura, s-a asezat langa ea si a privit ore in sir cum se lupta molia sa iasa prin mica deschizatura. Dar molia parea blocata si ca nu mai facea niciun progres. Parea ca facuse tot ce i-a stat in puteri si mai departe nu mai putea merge. Omul, in bunatatea lui, a decis sa ajute molia, asa ca a luat o foarfeca si a decupat restul de cocon. Molia a putut iesi, astfel, cu usurinta. Insa corpul sau era mic si umflat, iar aripile chircite si nedezvoltate.

Omul a continuat sa priveasca molia asteptandu-se ca la un moment dat, aceasta sa isi deschida larg aripile si sa zboare. Dar acest lucru nu s-a intamplat! De fapt, micuta molie si-a petrecut tot restul vietii tarandu-se cu un corp mic si umflat si cu aripile nedezvoltate. Nu a putut sa-si ia niciodata zborul.

Omul, in bunatatea si in graba lui, nu a inteles ca lupta pe care o ducea molia pentru a iesi prin mica deschizatura era una necesara si avea rolul de a impinge lichide din corp inspre aripi, pentru ca acestea sa poata fi pregatite pentru zbor atunci cand aceasta reusea, in cele din urma, sa se elibereze din cocon. Libertatea si zborul veneau doar dupa ce aceasta zbatere avea loc. Scutind molia de aceasta lupta, omul a privat-o, de fapt, de sanatate.

Uneori avem nevoie sa intampinam greutati in viata. Ele ne ajuta sa crestem si sa devenim puternici. Daca ar fi sa trecem prin viata fara sa intampinam obstacole, am fi ologi si nu am ajunge atat de puternici pe cat am putea sa devenim.

Profita de fiecare oportunitate in viata, nu regreta nimic si nu uita ca orice lupta are rolul de a te intari!

Text gasit pe Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.