Clipe și pulbere

Unde se duce timpul? De ani de zile îmi tot pun întrebarea asta și încă nu am aflat răspunsul. Probabil nu-l voi afla niciodată, dar asta nu mă împiedică să (mă) întreb în continuare. S-au dus trei luni din 2019, un sfert de an, și nu știu unde, nu știu când. Știu doar că am clipit. Și puf!, au dispărut. Cu cât înaintez în vârstă, parcă mai repede dispar. Luni transformate în clipe. Ani transformați în praf. Pulbere de timp. Asta suntem, asta ne e viața. Clipe și pulbere.

Mă uit înainte și mi se pare că grămăjoara de timp mi se împuținează cu repeziciune. Că oricum, timpul pe care-l privesc cu ambii ochi în față e mai puțin decât cel la care mă uit cu coada ochiului peste umăr. Și mă inundă disperarea omului care realizează că, încetul cu încetul, rămâne fără bunul cel mai de preț. Și-ncep să-mi rostesc promisiuni solemne c-am să fac și-o să dreg, c-am să mă bucur și-am să profit de ce am și mi-a mai rămas. Și chiar cred în ele, în cuvintele pline de speranță cu care-mi hrănesc avântul și-mi strunesc disperarea.

Și-mi încropesc liste fără de final cu dorințe arzătoare și visuri neîmplinite. Cu trăiri. Lucruri de făcut, gustat, văzut, simțit.

Și-mi doresc cu disperare să simt. Adrenalină, foc, fulgere. Ceva să-mi fie dovadă că trăiesc, că nu (mă) irosesc. Ceva să umple golul din piept, să scuture amorțeala din carne. Sa niveleze hăul din mine. Să îndulcească clipele. Să parfumeze pulberea.

Pulbere de timp. Asta suntem, asta ne e viața. Clipe și pulbere.

CITATUL ZILEI:

„O, dacă am putea închiria timp excedentar, de la cei plictisiţi de viaţă!”

Valeriu Butulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.