2 comentarii

Iesi, copile cu parul balai, afara si rade la soare

guma Turbo, inghetatele Polar si Chitibus, ouale Kinder, Bonibon, halva, parizer, ciocolata Rom, eugenia, sucul de la dozator, sifoanele, prajitura de duminica, turta dulce, uniforma si cordeluta alba cu fundite, pantofiorii de lac, clasorul cu timbre, sotronul si elasticul, nu te supara frate, tomapan, din oceanul Pacific, robotul din pachete de tigari, laptele Doina al mamei, creta colorata, Mihaela si nu zaietz nu pogodi, salvati de clopotel.

Pentru multi, si mai ales pentru generatiile noi, insiruirea de mai sus nu inseamna nimic. Cei care au copilarit in anii imediat de dupa Revolutie stiu si inteleg perfect la ce ma refer. Cate imagini, sentimente si trairi poate sa stocheze si creierul asta, al nostru! Milioane de sertarase, fiecare cu amintirea lui! Unele se deschid mai des, imprastiind parfum dulce, altele sunt intepenite, isi etaleaza mai greu continutul, iar unele pur si simplu e bine sa ramana blocate pentru totdeauna!

Pe vremuri, colectionam premii I la concursurile de desene pe asfalt. Probabil ca la ora asta inca imi mai admiram diploma. Acum colectionez dezamagiri de locul I, fara sa particip la vreun concurs. La ora asta inca ma uit chioras la ele.

CITATUL ZILEI:   

“Doamne, frumos era pe atunci, căci şi părinţii, şi fraţii şi surorile îmi erau sănătoşi, şi casa ne era îndestulată, şi copiii şi copilele megieşilor erau de-a pururea în petrecere cu noi, şi toate îmi mergeau după plac, fără leac de supărare, de parcă era toată lumea a mea! Şi eu eram vesel ca vremea cea bună şi sturlubatic şi copilăros ca vântul în tulburarea sa.”

Ion Creangă – “Amintiri din copilărie”

Anunțuri

2 comments on “Iesi, copile cu parul balai, afara si rade la soare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: