Lasă un comentariu

Cum să-ţi ridici moralul în zilele ploioase

Plouă. Şi plouă. Şi plouă. Şi de parcă asta nu ar fi de-ajuns ca fel principal, mai avem şi garnitură de vânt turbat, care întotdeauna, ca un făcut, suflă exact din faţă, indiferent de direcţia în care mergi tu! 😀 Apoi mai e şi frigul care-ţi intră-n oase şi apa care-ţi intră-n… ghete! Iar dacă eşti ochelarist, ca subsemnata, e vai de tine! Ţi-ar trebui nişte ştergătoare ca cele de la maşină, pe senzori, să se pornească la prima picătură şi să facă stânga-dreapta în continuu, poate aşa ai vedea şi tu că e roşu semaforul şi nu, nu de nebuni te claxonează toţi şoferii! Să mai amintesc şi de starea de spirit care alunecă undeva sub nivelul mării în zilele astea ude şi gri?

Eh, ce te faci domn’e în perioada asta? Cum îţi ridici moralul în zilele ploioase? Simplu: cumpărându-ţi o umbrelă foarte colorată! Cu cât mai veselă umbrela, cu atât mai sus urcă moralul! Metodă testată pe propria piele azi! Imediat ce am ieşit din scară şi am dat să-mi deschid umbrela mea neagră, am auzit un poc! neaşteptat! Şi când mă uit, ce să văd? Toate spiţele atârnau ameţite în toate părţile! Exact azi, când mă grăbeam şi aveam mult de alergat prin oraş, că deh, nenea Murphy ştia el ce ştia când a formulat faimoasele lui legi! Am rezistat eu cum-necum prin ploaia nemiloasă până la bancomat (na, buzunarul chiţăia de foame) şi de acolo la metrou, unde am aruncat-o înciudată în primul coş de gunoi ieşit în cale! Ca prin minune, imediat după, ochii mi-au căzut pe o umbrelă foarte colorată atârnată de uşa unui magazin! Şi exact pe aceea mi-am şi cumpărat-o, fiindcă părea destul de rezistentă, nu ca răposta ei predecesoare, dar mai ales fiindcă rozul ăla cu buline albe mi-a rămas imprimat pe retină într-un mod plăcut şi mi-a adus instantaneu o stare de bine! Dacă cerul e înnorat şi vremea apăsătoare, de ce să fie la fel şi-n suflet? Iar o pată de culoare într-o mare de griuri nu strică niciodată, ba chiar face minuni, credeţi-mă! Am zâmbit larg tot drumul, nici nu mi-a mai păsat de ploaie şi nici de privirile mirate pe care mi le mai aruncau unii trecători! Probabil se întrebau ce secret era în spatele bucuriei mele, nebănuind cât de simplu era răspunsul: o umbrelă, oameni buni, o umbrelă roz cu buline albe şi nimic mai mult!

umbrela roz cu buline

A, v-am spus că are baston şi deci un aer retro per total, ceea ce mi-a amintit de Gene Kelly? Puţin a lipsit să nu m-apuc de dansat şi cantat în ploaie exact ca el! Să fi văzut atunci priviri dubioase! 😀

CITATUL ZILEI:

„Remediile sufletului au fost descoperite de cei vechi, dar cum să fie întrebuinţate şi când, aceasta este sarcina noastră de a căuta.”

 Seneca

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: