Despre calitatea umana

Intr-o noapte furtunoasa, acum ceva ani buni in urma, un barbat mai in varsta si sotia sa au intrat intr-un mic hotel din Philadelphia. Incercand sa scape de ploaie, cei doi au intrat in hotel si s-au apropiat de receptie pentru a gasi un loc sa innopteze.

E posibil sa primim o camera aici? intreba sotul.

In spatele tejghelei se afla un barbat prietenos, cu un zambet larg, care dupa ce se uita la cuplu le explica faptul ca erau 3 congrese in oras.

-Toate camerele noastre sunt luate, spuse omul. Dar nu pot sa trimit un cuplu ca dumneavoastra afara in ploaie la ora 1 noaptea. E posibil sa acceptati sa dormiti in camera mea? Nu e tocmai un suite, dar e suficient cat sa va faca sa va simtiti confortabil in noaptea asta.

Cand cuplul a refuzat, tanarul functionar a insistat.

-Nu va faceti griji pentru mine. Ma descurc eu fara probleme.

Astfel cuplul accepta.

A doua zi de dimineata, in timp ce barbatul achita nota, se intoarse catre functionar si-i spuse:

-Esti genul de manager care ar trebui sa fie directorul unui hotel dintre cele mai bune. Cine stie, poate intr-o zi am sa construiesc unul pentru tine.

Functionarul se uita la barbat si zambi. Cei trei au ras cu pofta si apoi fiecare isi vazu de treaba. In timp ce conduceau, cuplul in varsta discuta despre cat de frumos au fost tratati si ca barbatul respectiv era intr-adevar exceptional. Asta deoarece nu este deloc usor sa gasesti oameni care sa fie atat prietenosi, cat si de folos.

2 ani au trecut de la eveniment. Functionarul hotelier aproape ca uita de intamplare, cand primi o scrisoare de la barbatul pe care-l gazduise. Acesta ii reaminti de noaptea furtunoasa si ii trimise ca semn de apreciere bilete dus-intors catre New York, rugand tanarul sa le returneze o vizita.

Batranul domn il astepta pe tanar in New York, apoi il duse la coltul dintre Fifth Avenue si Strada 34. Acolo ii arata o cladire noua cu pietre rosiatice, cu turnulete si turnuri de ceas ce indicau catre cer.

-Acesta, spuse barbatul mai in varsta, este hotelul pe care tocmai l-am construit pentru ca tu sa-l conduci!

-Probabil glumiti! exclama tanarul.

-Pot sa te asigur ca nu! spuse batranul si zambi cu subinteles.

Barbatul mai in varsta se numea William Waldorf-Aster, iar structura magnifica era originarul Waldorf-Astoria Hotel. Cat despre functionarul cel tanar, acesta se chema George C. Boldt si deveni primul manager al lantului hotelier. Tanarul nu si-a putut imagina aceasta turnura de evenimente care urmau sa-l conduca in varful unuia dintre cele mai luxuriante hoteluri. Ca si curiozitate generala pe locul primului hotel s-a construit ulterior Empire State Building.

Sursa: platinum-development.ro

Reclame

Un gând despre &8222;Despre calitatea umana&8221;

  1. Frumos exemplu, cred ca fiecare om ar trebui sa fie amabil in functia pe care o exercita si sa gaseasca solutii ,chiar inedite ( ca cea din pilda prezentata), pentru a solutiona unele probleme care apar, in cazuri exceptionale.
    Un gest mic poate sa aduca niste surprize care chiar au darul de a schimba viata cuiva.
    Importanta nu este asteptarea rasplatii ci, faptul ca, ai putut fi de folos cuiva, iti poate umple sufletul de bucuria binelul facut.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s