As vrea…

Mi-ar placea sa ma incred mai mult in mine, oricat de cliseizat suna asta. Din pacate stiu si ca trecerea unui prag de an nu vine la pachet cu increderea in sine. Pentru asta e nevoie de multa munca, nu de pocnete din degete. Ravnesc ingrozitor dupa sentimentul asta pe care nu l-am mai incercat de ani de zile! De fapt, am ajuns chiar sa ma intreb daca l-am cunoscut vreodata, daca nu cumva a fost doar o amagire.

Ca o consecinta la atingerea telului de mai sus, ar fi hotararea si ambitia, fiindca o data cu increderea in sine, vin la pachet si celelalte doua! As vrea sa fiu mai hotarata, sa nu mai pendulez intre atatea chestii, sa ma decid o data ce vreau de la viata si sa ma duc tinta catre acel lucru! Cu siguranta nu mi-ar strica o privire de cal: sa vad doar inainte, fara ca atentia sa-mi fie distrasa de tentatiile de pe margine! Si as vrea sa fiu mai ambitioasa, mai luptatoare, sa nu ma mai pierd pe drum, nici eu, si nici entuziasmul meu de la inceput!

As vrea sa nu-mi mai fie frica de oameni, de schimbat locuri, de noi inceputuri si experiente. Cred ca intotdeauna am fost o fricoasa si din cauza asta e posibil sa fi ratat multe lucruri. Bineinteles, nu m-au ajutat deloc nici datile in care, desi am avut un curaj nebun, rezultatele tot prost au iesit! Cred ca o data cu trecerea timpului si transformarea in adulti, devenim si lasi pe parcurs! Ne folosim de pretextul responsabilitatii ca sa ne mascam de fapt frica! Toate experientele negative traite si lucrurile urate care ni se intampla de-a lungul vietii ne mai taie cate putin, uneori mai mult, din aripi! Pana cand intr-o zi, uitam sa mai zburam si picioarele prind radacini prea adanc infipte in pamant!

As vrea sa fiu mai disciplinata, mai ordonata! Am nevoie ca-n viata mea sa existe disciplina, dar fara a se transforma in rutina monotona! Simt cum ma inghite haosul si ma scuipa mai dezorientata si mai confuza!

Grea e schimbarea! Greu e lucrul cu sine! Si datator de speranta inceputul de an!

CITATUL ZILEI:

„Motorul schimbării e dorinţa.”

Michael Laitman

photo of woman holding a mirror
Fotografie de Miriam Espacio pe Pexels.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.