Păstor sau măcelar?

Cu câţiva ani de zile în urmă, un grup de turişti care au vizitat Palestina, au trăit o întâmplare amuzantă. Ghidul lor le-a explicat că în Orient, păstorii merg întotdeauna înaintea turmei lor, iar oile îi urmează pentru că le cunosc vocea .

-Când veţi coborî din avion, veţi observa acest fapt pretutindeni pe unde veţi merge!

Încurajaţi de acel ghid, grupul de excursionişti ardea de nerăbdare să ajungă în Palestina, pentru a vedea frumuseţea pământului Bibliei şi pentru a învăţa din obiceiurile locului.

Spre surprinderea lor însă, când au coborât din avion şi au ajuns cu autocarul la marginea unei localităţi, au observat o persoană care mâna oile din spate şi nu mergea înaintea lor, aşa cum li se spusese în avion. Surprins de această situaţie, ghidul a rămas fără cuvinte. A cerut să se oprească imediat autocarul, pentru a discuta cu această persoană.

-Cum de mâni oile din spate şi nu mergi înaintea lor? l-a întrebat cu mare curiozitate ghidul. Mi s-a spus şi aceasta am şi observat în excursiile precedente, că păstorii din Orient merg întotdeauna înaintea oilor şi nu le mână din urmă!

-Aveţi dreptate, domnule! i-a răspuns străinul. În zona noastră, păstorii îşi conduc oile mergând întotdeauna înaintea turmei! Dar eu nu sunt păstorul acestei turme, ci măcelarul care o mână spre abator!

Există o mare diferenţă între interesul unui păstor şi cel al unui măcelar faţă de turmă. Păstorul este gata să-şi sacrifice viaţa pentru a-şi cruţa turma, pe când măcelarul sacrifică turma pentru a-şi întreţine viaţa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.