Iepurasul, pasarea si pauza

Era odata un iepure care se plimba prin padure. Toata viata lui traise in teama, teama fata de oameni, teama fata de celelalte animale si dupa cum spune legenda, teama si fata de umbra lui. Mergand el asa prin padure cu toate simturile in alerta, vede deodata o pasare care statea sus pe o creanga, fara sa para ca ii pasa de ceva.bird-shit

Iepurasul atunci o intreba ce face acolo sus. Pasarea ii raspunse ca sta pur si simplu, bucurandu-se de aceasta zi minunata. Iepurasului i se paru un vis una ca asta si spuse ca si-ar dori si el sa poata sa ia o pauza din vesnica stare de veghe in care se afla si sa stea asemeni acelei pasari.

Pasarea ii spuse ca nu vede de ce iepurasul nu ar putea sa stea si el ca ea, si il indemna sa faca la fel. Iepurasul, cedand insistentelor pasarii, se intinse si el langa trunchiul copacului, inchise ochii si incepu sa se bucure de linistea acelei zile si de caldura soarelui care il invaluia. Dar trecand pe acolo o vulpe si vazand iepurasul care statea intins in iarba fara nici o grija, se gandi ca ar fi pacat sa rateze o prada asa de usoara, si se repezi la el si il manca indata.

MORALA: Daca vreodata in viata vrei sa iei o pauza, asigura-te inainte de toate ca esti destul de sus pentru asta!

3 gânduri despre „Iepurasul, pasarea si pauza

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.