17 comentarii

Cinemagraphs – „more than a photo, but not quite a video”

Vă aduceţi aminte scena din „Harry Potter şi prizonierul din Azkaban”, când cei 3 eroi vrăjitori citesc în ziar că Sirius Black, temutul criminal, a evadat din închisoare, iar ştirea e întărită de o poză în mişcare (un fel de gif) în care el se strâmbă în fel şi chip? Ei bine, întotdeauna m-am întrebat cum ar fi să avem astfel de ziare şi-n lumea reală. Cât de încântaţi ar fi unii să vadă fata de la pagina 5 dând din popou sau trimiţându-le bezele!

Am amintit de ziarele vrăjite din Harry Potter pentru că vă voi vorbi în continuare de ceva oarecum asemănător. Locul binecunoscutelor şi tradiţionalelor gif-uri (apărute în 1987), a fost luat acum de noua modă în materie de fotografie: cinemagrafia. Create pe la începutul lui 2011 de către fotografii new-yorkezi Jamie Beck şi Kevin Burg şi popularizate prin intermediul platformelor sociale Twitter şi Tumblr, cinemagrafiile au devenit rapid un fenomen. Aflate la graniţa dintre film şi fotografie (de unde şi numele lor), ele sunt de fapt fotografii tradiţionale la care au fost adăugate momente subtile, dar explicite de mişcare continuă, cu ajutorul programelor de editare şi combinând uneori până la 60 de imagini într-o singură fotografie (de obicei cu extensia .gif). Deci e de muncă fraţilor, nu glumă! Nu degeaba au fost numite gif-uri pentru adulţi, nu e o joacă de copii să le creezi!

Îmi plac mult pentru efectul video creat ochiului şi atmosfera magică pe care o degajă. Într-un cadru static, în care totul pare îngheţat şi timpul oprit în loc, doar un singur lucru are importanţă: o legănare a piciorului, o picătură de apă prelingându-se pe o roşie, o şuviţă de păr legănându-se în adierea vântului, o clipire a ochilor, o flacără pâlpâind.

Astea in care se misca doar ochii imi dau fiori. Parca ar fi scoase dintr-un film horror! Really creepy!

Ce bine ar fi dacă i-ai putea „îngheţa” pe toţi instantaneu, ca tu să-ţi vezi în continuare de treburile tale în pace, nederanjat!

Daţi click pe imagini pentru a le vizualiza corect. Pentru mai multe cinemagrafii, intraţi pe site-ul comun al celor doi fotografi cinemagraphs.com, pe cele personale sau pe tumblr-ul modelului Coco Rocha ce apare în primele imagini.

17 comments on “Cinemagraphs – „more than a photo, but not quite a video”

 1. Prima poza parca ma si face sa simt adierea…. 🙂

  Apreciază

 2. ce tare de unde ai luat aceste gifuri?:))

  Apreciază

 3. Super postarea! Mi-a placut!:)

  Apreciază

 4. Foarte interesant! Imi place in mod deosebit a treia fotografie aleasa de tine. 🙂

  Apreciază

 5. Unele sunt creepy(cea cu piciorul sau cea cu ochiul), iar altele interesante. Cel mai mult imi place poza nr. 2, cu tipa bruneta pe balcon. 🙂

  Apreciază

  • Mie alea cu ochii mi-au adus aminte de un filmulet de pe youtube cu o copila asiatica ce se joaca in fata oglinzii si reflectia din oglinda intoarce brusc capul, desi fetita nu! Brrr, chiar creepy!

   Apreciază

 6. […] : leapsa pleaca catre Margeluta, Vacitim, Bianca, Kathy  si toti cei care doresc sa o mai preia. Comments […]

  Apreciază

 7. Super frumoase ..si da cele cu ochii sunt intradevar un pic scary 😀

  Apreciază

 8. Pantofii ăia albaştri mă cam fac să salivez 😯

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: