Crapa pietrele

„Criogenia salveaza Romania!” spunea un cantec de prin ’99 al celor de la Taxi. Insa gerul naprasnic din ultimul timp nu a adus salvarea, ci moartea a 13 oameni, maini si picioare rupte, marirea consumului de gaze si facturi umflate, tevi sparte si privarea de agent termic si apa calda a mii de locuinte. Iar prognoza meteo nu e deloc incurajatoare: codul portocaliu de temperaturi scazute tine pana vineri, ba se mai anunta si ninsori cat de curand. Noaptea trecuta au fost -32 grade la Intorsura Buzaului. Ce veselie!

Freezing coldSi in congelatorul asta in care ne aflam, cand mie imi ingheata degetele de la picioare desi am 2 perechi de sosete si cizme imblanite si-mi dau lacrimile instantaneu in momentul in care am iesit din scara blocului, mi se lipesc narile  si nici nu-mi mai simt nasul, ce-mi vad ochii dimineata devreme? Reprezentante ale sexului frumos pe tocuri cui, fara manusi, fulare sau caciuli care sa le protejeze de frig, cu gecute pana in talie care lasa la vedere spatele gol in momentul in care ridica un pic mana. Nu zic, oi fi eu friguroasa de fel, dar zau mai fetelor, chiar asa? Voi nu aveti ovare? Nu va dor rinichii? Nu faceti rosu in gat? Nu va ingheata toate cele? Cum Doamne iarta-ma, va tineti pe tocurile alea cui cand trotuarele sunt adevarate patinoare?

Bine zicea bunica: „Fudulia-i lucru mare…”

10 gânduri despre „Crapa pietrele

  1. Eu abia reusesc sa ma tin in picioare pe niste trotuare de o gheata cam cum era mai demult patinoarul de la unirii (cu hopuri si damburi). In fiecare zi imi spune sotul meu sa fiu atenta insa eu simt ca nu atentia m-a ferit pana acum de cazaturi ci norocul pentru ca oricat de atent ai fi, daca e sa aluneci, aluneci. Am vazut si eu domnisoare pe tocuri si cam dezgolite insa parca mai putin decat in alti ani (sau nu am apucat eu sa ma uit prin jur ca ma uitam doar la picioare). Nu stiu insa cum simt fetele alea pe tocuri, gecute scurte si pletele in vant frigul, eu pot sa zic ca deja sunt absolut enervata de faptul ca imi tremura dintii in gura chiar si infofolita bine.

    Iarna cat mai usoara iti urez, draga Margeluta, mai e o luna pana la primavara, traiesc cu speranta ca de zilele noastre de nastere o sa miroase a ghiocei si zambile si frezii ca in fiecare an!

    Apreciază

    1. Multumesc gagica, sper sa treaca iarna asta cat mai repede, ca mi-a ajuns pana peste cap! Si eu ma rog ca de 1 martie sa fie soare si cald! Hi hi! 😉

      Apreciază

  2. Adevarul e ca nici eu nu inteleg de ce unele fete aleg sa-si puna sanatatea in pericol in felul asta. Din fericire, parintii mei m-au invatat/obligat sa ma infofolesc bine iarna, si, pentru sedimentarea obiceiului 😛 , am tras niste dureri cu o colica renala de nu mai ies din casa fara maiou decat vara (si uneori nici atunci, ca-l iau pe sub tricou sau rochita).

    Apreciază

    1. Asa si mama, m-a tot batut la cap cu infofolirea! Ceea ce mi-a prins bine, nu pot contesta asta! Mai ales ca nici eu nu stau bine cu rinichii.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.