Salvează vieţi!

Nu doresc nimănui să ajungă în situaţia de a privi cum o persoană dragă ţie se stinge chiar sub ochii tăi, în timp ce tu priveşti disperat şi neputincios, pentru că pur şi simplu nu ştii ce trebuie să faci. Tocmai de asta cred că a şti să acorzi primul ajutor e vital. Câteva manevre de resuscitare cardio-respiratorie, executate rapid şi corect până la sosirea ambulanţei, pot salva viaţa celui drag sau chiar a unui necunoscut căzut în stradă, pentru că orice secundă contează în astfel de cazuri.

Ei bine, pentru a învăţa cum se face suportul vital de bază (BLS), vă invit pe toţi marţi, 26 iulie, ora 18, pe stadionul Dinamo, la acţiunea „Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor”, organizată de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Pe lângă faptul că vei învăţa ceva foarte util, vei avea şansa de a participa la doborârea unui record mondial. Astfel, dacă se vor strânge 7 000 de persoane, aceasta va deveni cea mai mare lecţie de prim ajutor din lume şi vom intra în Cartea Recordurilor, învingându-i pe cei 6 577 de mexicani care au învăţat simultan manevre de resuscitare în 2010. Un reprezentant Guiness World Records va fi prezent pe parcursul întregului eveniment, iar acţiunea va fi supervizată ştiinţific de către Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila.
Vor fi 700 de instructori, printre care şi subsemnata, care vă vor învăţa regulile de resuscitare (pentru că ceea ce vedeţi în filme e o mare păcăleală, credeţi-mă!) şi apoi veţi trece la treabă voi, exersând pe manechine special pregătite pentru acest eveniment, tot 700 la număr. La final veţi primi o diplomă de participant la record cu care să vă lăudaţi şi să vă mândriţi, pe care o veţi putea ridica în zilele următoare acţiunii de la Sediul Societăţii de Salvare Bucureşti din strada Mihai Eminescu, nr. 226, sector 2, iar manechinele vor fi donate serviciilor de ambulanţă din toată ţara şi unităţilor de primiri urgenţe din spitale, pentru a ajuta la perfecţionarea cadrelor medicale, dar şi la instruirea voluntarilor.

Deci, dacă vă încântă toate cele descrise mai sus, vă putei înscrie online la eveniment completând formularul de aici sau îmi puteţi lăsa un comentariu la acest articol şi vă explic eu ce şi cum facem.

Dar asta nu e tot. Cum pe 28 iulie se împlinesc 105 ani de existenţă a Serviciului de Ambulanţă, în săptămâna 21 – 27 iulie 2011, vor avea loc Zilele Porţilor Deschise, în care orice doritor poate deveni voluntar pentru o zi şi va putea participa alături de echipajele SABIF la cazuri. Aşa că cine vrea să o întâlnească pe Mărgea şi să o aibă drept ghid, poate veni la sediul din Mihai Eminescu luni, 25 iulie, între orele 9 şi 11. Ori poate vreţi să mă întâlniţi mâine, adică duminică, în jurul orei 13 în Parcul Herăstrău, unde vom face demonstraţii de resuscitare cardio-pulmonară pe manechine. Aşa că dacă sunteţi prin zonă şi vedeţi o blondă durdulie, cu părul într-o coadă împletită pe stânga (întotdeauna pe partea stângă 😛 ), puteţi să mă bateţi pe umăr şi să mă întrebaţi „Ce mai faci Mărgeauo?”, că mă gândesc că de injurat nu simţiţi nevoia. Vă aştept aşadar cu braţele deschise.

„Totdeauna tuturor, gata pentru ajutor” 

     Prof. Dr. Nicolae Minovici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.