Târguri de Mărţişor în Bucureşti

MartisorCum spuneam, pe lângă Dragobete (maaamă, ce frumos am mai petrecut! 😉 ) Mărţişorul e sărbătoarea mea preferată. Bineînţeles că sunt subiectivă, doar coincide cu ziua mea de naştere! Dap, pregătiţi cadourile! De 2 ori mai multe, că doar e dublă ocazie, ne-am înţeles? 😀

Ei bine, mă gândeam că poate vreţi să mai ieşiti din casă, chiar dacă e teribil de frig, şi să mergeti la unul din târgurile care se organizează în Bucureşti cu ocazia Mărţişorului. Nu de alta, dar poate vreţi să cumpăraţi femeii din viaţa voastră (sau femeilor, după caz 😉 ) ceva drăguţ, care să-i topească inima. Aşa că am scotocit internetul şi am găsit pentru voi o grooooaaaază de informaţii utile.

Aşadar, avem una bucată Târg de Mărţisor la Muzeul Satului Dimitrie Gusti din capitală, desfăşurat în perioada 21 februarie – 8 martie, cu program de vizitare de luni până duminică, între orele 9:00 – 16:00.

Şi dacă tot sunteţi în zonă, nu rataţi Târgul Mărţişorului de la Muzeul Tăranului Român, în perioada 25 februarie – 1 martie, între orele 10:00 şi 18:00.

Dacă vreţi să-i cumpăraţi iubitei o bijuterie cu pietre semipreţioase sau preţioase (depinde cât vă ţine buzunarul!) pe post de mărţişor, atunci nu rataţi târgul de la Muzeul Naţional de Geologie, desfăşurat în perioada 25 februarie – 8 martie, în intervalul orar 10.00 – 19.00 (ultima intrare 18.00).

De asemenea puteţi să daţi o fugă la Sala Dalles, care găzduieşte Festivalul Primăverii între 24 februarie şi 8 martie, în intervalul orar 10:00 – 20:00, cu intrare liberă.

Nu rataţi nici târgul de la Politehnică, organizat de Liga studenţilor din Bucureşti pe 28 februarie şi 1 martie, între orele 09:00 şi 16:00, unde veţi găsi o mulţime de produse handmade.

O gama largă de mărţişoare vă aşteaptă în perioada 24 februarie – 1 martie şi la Palatul Copiilor din Bucureşti, între orele 10.00 – 21.00. Intrarea este de asemenea liberă.

Dacă aveţi o pasiune pentru handmade, atunci Târgul I Love Handmade de la Palatul Voievodal Curtea Veche este perfect pentru voi. Se desfăşoară în week-endurile 26-27 februarie şi 5-6 martie. Este deschis între orele 10.00 – 18.00 şi intrarea-i gratuită. Şi dacă tot ajungeţi acolo, nu uitaţi să daţi un ochi şi la mărţişoarele Mărgeluţei (şi să-i faceţi şi vânzare, normal, că doar nu degeră fata degeaba acolo!!!). Nu, nu eu, ci cealaltă Mărgeluţă, cea cu mâini dibace şi iscusite ce fabrică o minunăţie de bijuterii. Mergeţi şi convingeţi-vă singuri! 😉

De pe 26 februarie până pe 1 martie, între orele 12:00-20:00, în Mansarda Cărtureşti, librăria de pe strada Arthur Verona 13-15 se desfăşoară Târgul de Mărţişor Pacheţele de Primăvară, cu intrare liberă.

Iubitori de malluri fiţi pe fază! În perioada 11 februarie – 11 martie 2011, Asociaţia InterAct organizează împreună cu AFI Palace Cotroceni, târgul de primavară Handmade Spring Expo, unde veţi găsi o mulţime de produse artizanale, iar în perioada 23 februarie – 1 martie, la Băneasa Shopping City are loc târgul cu mărţişoare „Culori”.

La final, să nu uităm că între 24 şi 27 februarie Romexpo va găzdui Târgul Expo Mărţişor (pentru cei care încă mai suportă cuvântul „mărţişor” 😀 😀 ).

Aşadar, aveţi de unde alege, nu glumă, bani să fie! Sau măcar profitaţi pentru a mai ieşi din casă şi a vă destinde admirând frumuseţea şi diversitatea mărţişoarelor, dacă buzunarul e strâmtorat!

Şi nu uitaţi:

Cine poartă mărţişoare
Nu mai e pârlit de soare!

4 gânduri despre „Târguri de Mărţişor în Bucureşti

    1. Am fost si eu azi la targul de la Muzeul Taranului, desi era un friiiiggg…. Martisoare cu gramada, de toate felurile si culorile, si foarte multa lume…

      Apreciază

  1. TARGUL BOIERULUI la MUZEUL TARANULUI

    In perioada 27 – 29 mai la Muzeul National al Taranului Roman se desfasoara Targul Boierului. Tabieturi cu dichis, fineturi, parfum de epoca, toate pot fi retraite acum.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.