8 comentarii

Un pahar cu lapte

Intr-o zi, Howard Kelly, un tanar sarac care vindea diferite marfuri din poarta in poarta ca sa-si plateasca studiile la facultatea de medicina, a cautat bani in buzunar pentru a-si lua de mancare, insa a gasit doar o moneda de 10 centi. Asa ca a decis sa ceara ceva de mancare la urmatoarea casa. Dar nervii lui l-au tradat cand i-a deschis usa o femeie superba si in loc sa ceara ceva de mancare, a cerut un pahar cu apa. Ea s-a gandit ca tanarul parea infometat, asa ca i-a adus un pahar mare cu lapte. Howard l-a baut incet si dupa aceea a intrebat:
-Cat va datorez?
-Nu-mi datorezi nimic, a raspuns femeia. Mama mea ne-a invatat ca trebuie sa fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi…
-Va multumesc din suflet! i-a raspuns Howard si in timp ce pleca de la casa aceea, nu numai ca s-a simtit mai usurat, dar si increderea in Dumnezeu si in oameni i-a devenit mai puternica. Fusese de atatea ori pe punctul de a abandona studiile din cauza saraciei.

Dupa cativa ani, femeia s-a imbolnavit grav. Medicii din satul ei erau ingrijorati. Dupa putin timp au trimis-o in oras. L-au cautat pe Dr. Howard Kelly pentru o consultatie. Cand el a auzit numele satului din care provenea pacienta, ochii sai au capatat o lumina speciala si o senzatie placuta i-a invadat trupul. Imediat Dr. Kelly a urcat din holul spitalului in camera femeii.

Imbracat in halatul lui, doctorul a intrat sa o vada. Capriciile destinului, era chiar ea, a recunoscut-o imediat. Asa ca si-a jurat sa faca tot posibilul sa-i salveze viata. Din ziua aceea a urmarit cazul femeii cu cea mai mare atentie, ea a fost operata pe cord deschis si se recupera foarte incet…

Dupa o lunga lupta, ea a invins boala! Era in sfarsit sanatoasa!

Dat fiind ca pacienta era in afara oricarui pericol, Dr. Kelly a cerut biroului administrativ sa-i trimita factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. A recontrolat-o si a semnat-o. Mai mult, a scris ceva pe marginea facturii si a trimis-o in camera pacientei.

Factura a ajuns la femeie, dar ei ii era teama sa o deschida, pentru ca stia ca ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca sa plateasca costul unei interventii atat de complicate si scumpe… Cand in sfarsit a deschis-o, ceva i-a atras imediat atentia. Pe marginile facturii a gasit scrise aceste cuvinte: „Platita integral acum multi ani, cu un pahar de lapte. Semnat: Dr.Howard Kelly”

8 comments on “Un pahar cu lapte

  1. Foarte frumos:)

    Apreciază

  2. Foarte frumoasa povestea. M-a impresionat…

    Apreciază

  3. O poveste foarte frumoasa si optimista, morala fiind ca binele se intoarce mereu la cel ce il ofera…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: