Scrisoare catre Mos Craciun

Draga Mos Craciun,

Dear SantaUltima scrisoare pe care ti-am trimis-o incepea cu Sunt o fetita de doar 9 anisori. De atunci mult timp s-a scurs fara-ncetare si de neintors, multe ierni -mai aspre sau mai blande- s-au perindat prin fata ochilor mei, multe troiene mi s-au inaltat in cale. Timpul mi-a alunecat printre degete intocmai ca un fulg de zapada topit. Viscolul vietii de zi cu zi mi-a semanat argint in par si cicatrici in suflet. Inima mi-a inghetat de nenumarate ori. Si tot de atatea ori s-a dezghetat. Mii de lacrimi mi s-au rostogolit pe obraji si tot atatea zambete mi-au inflorit pe buze.Viata a mers mai departe, cu bune, cu rele.

Nu mai sunt fetita de 10 anisori. Am crescut. Adica femeia din prezent a imbrancit intr-un colt uitat si intunecos pe fetita care credea in Mos Craciun. Sunt mare acum si trebuie sa ma port ca atare. Dar ea, micuta chircita si suspinand, nu a disparut in neant, nu s-a evaporat. E inca acolo. Caci copilul din tine nu cedeaza asa usor, nu poate fi inlaturat cu una, cu doua. Ci lupta cu infrigurare ca tu sa nu uiti ca trebuie sa te bucuri din plin de fiecare mica placere pe care ti-o ofera viata, intocmai ca un copil. Daca vrei sa simti iarba uda sub talpile goale sau sa tropai fericit in baltoaca din fata scarii pana-ti intra apa in pantofi, daca ai pofta de o acadea, turta dulce sau vata pe bat, daca vrei sa sari sotronul sau sa te uiti la Tom si Jerry, daca simti nevoia sa citesti Povesti nemuritoare sau sa te dai intr-un caroussel in caleasca trasa de caii de plastic visand ca esti printesa, atunci…CE MAI ASTEPTI? E copilul din tine care cere satisfactie. Asculta-l!

Asta am invatat eu in anii acestia care au trecut Mosule. Ca oricat am creste si ne-am maturiza, copilul din noi nu moare niciodata. E mereu acolo, in sufletul nostru, si uneori isi face simtita prezenta atat de zgomotos, incat oricat am incerca sa-l ignoram ne e practic imposibil. Doar se stie ca nimeni nu rezista rugamintilor fierbinti de copil!

Si cum nu ti-am scris doar ca sa ma laud cu cele invatate, indraznesc sa-ti cer si eu cateva daruri pentru Craciunul de anul acesta. Mai sunt 8 saptamani, ai timp sa le pregatesti. Imi amintesc ca atunci cand eram mica, iti scriam din vara, ca sa fiu sigura ca scrisoarea mea e prima pe care o citesti si darurile mele sunt puse deoparte, sa nu le incurce spiridusii cu ale altor copii.   Dar cum niciodata nu e prea tarziu, imi doresc ca anul asta sa vii cu sacul incarcat de sanatate pentru toata familia. Doar stii ca noi suntem multi si din pacate, unii chiar tare bolnavi. Un astfel de cadou ar fi cel mai potrivit si mai mult decat binevenit. Inca un lucru mai vreau de la tine, daca nu-i cu suparare: sa ne aduci sarbatori fericite, impreuna cu toti cei dragi, cu sarmalute aburinde si cozonac cum numai mami stie a face, cu miros proaspat de cetina si brad impodobit, colinde si multa voie buna. Cele mai frumoase sarbatori sunt atunci cand se aduna toata familia si zarva umple casa. Asta e tot ce-ti cer Mosule, asta e tot ce-mi doresc: sa simt caldura Craciunului din copilarie….
In incheiere, iti trimit calde salutari si-ti urez spor la munca.

Semnat: o fetita de doar 26 anisori.

Toti i-am trimis scrisori Mosului. Unii inca mai facem asta. Altii inca mai asteapta un semn de la el. Dar ce-ar fi daca Mosul chiar ti-ar raspunde? Ei bine, azi e posibil lucrul asta comandand o scrisoare personalizata de la Mos Craciun pentru copilul tau, sora, sotia, iubitul, prietena ta cea mai buna sau oricare alta persoana draga tie. Iar daca ai un blog mai vechi de 3 luni si te simti inspirat (dar mai ales norocos), te poti chiar inscrie la concurs. Si pentru ca una din conditiile de participare este sa specifici prin ce metoda ai vrea sa fie ales castigatorul, propun ca aceasta sa se faca de un juriu, pe baza textului scris.

Ce mi-ar fi placut sa primesc un raspuns de la Mos Craciun cand eram mica! Nu ar mai fi fost nevoita mami sa-i inventeze scuze, cum ca e prea ocupat sau ca si-a pierdut ochelarii si nu mai vede sa scrie!

Si pentru ca Eva s-ar bucura nespus sa primeasca o scrisoare de la Mos, leapsa merge catre mamica ei, Ruxi. Si sa nu le uitam bineinteles pe fetitele Mosului, care zic eu ca au fost foarte cuminti anul asta, Monica si Ana! 😛

18 gânduri despre „Scrisoare catre Mos Craciun

  1. draga Mos Craciun te astept sa ajungi si in casa mea eu locuiesc in sibiu str. frezorilor 36a eu in anul acesta de 2010 mi-as dori mai multa zapada si un playstaion 3…..astept un raspuns pe adresa mea de messinger

    Apreciază

  2. stau si ma gandesc….eram doar o copila doar de cativa anisori cand toata seara ma uitam pe geam sa vad daca vine mosu.Si daca mosul este bun la suflet o sa-l rog si eu ceva.Sa-mi aduca si mie un telefon nokia o pereche de colanti dulciuri suc fructe si o caciula.

    Apreciază

  3. Draga Mos Craciun
    Ma numesc Arnandof Cristina si locuiesc pe Crizantemelor nr1 ap.14 si am 8 ani.
    Anul acesta am fost cuminte,chiar daca uneori nu am ascultat de mama si de tata ,dar as dori sa imi aduci o coarda,un cerc si o minge de handball adevarata.

    Apreciază

  4. Eu abia acum am citit scrisoarea ta către Moş Crăciun, Mărgeluţa! Mi-a plăcut mult! Din anumite motive m-am maturizat destul de repede, de copil, dar copilul din mine a rămas acolo într-un locşor din suflet şi din când în când îmi place să-l scot la suprafaţă şi să mă joc cu el cum m-aş juca cu fulgii de nea şi mă simt fericită!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.