Lecţia de alchimie

Sursa foto

O fată se văita tatălui său că nimic nu-i ieşea bine. Nu ştia cum să facă să avanseze şi ea în viaţă şi se considera învinsă. Era obosită să lupte fără să obţină rezultatele dorite. Avea impresia că de fiecare dată când rezolva o problemă, apărea alta.

Tatăl său, un bucătar, a adus-o la serviciu cu el. A luat 3 oale şi le-a pus cu apă la fiert. Când a început să fiarbă apa, a pus morcovi într-una, ouă în alta şi în ultima nişte cafea. Le-a lăsat să fiarbă fără să spună un cuvânt şi surâdea fetei lui. Fata aştepta cu nerăbdare, întrebându-se ce vroia să facă tatăl ei. După un timp tatăl a stins focul. A scos ouăle într-un castron, a scos morcovii într-o farfurie şi la sfârşit a pus cafeaua într-o ceaşcă. Privindu-şi fiica a întrebat-o:

-Dragă, ce vezi aici?

-Ouă, morcovi şi cafea, a răspuns ea.

I-a spus să atingă morcovii. Ea i-a atins şi a observat că sunt moi. Apoi i-a cerut să ia un ou şi să-l cureţe de coajă. Atunci ea a observat că e foarte tare. După care i-a cerut să guste din cafea. Şi ea a început să râdă şi să soarbă lichidul parfumat. Surprinsă şi intrigată l-a întrebat pe tatăl său:

-Ce semnificaţie au toatea astea, tată?

Atunci, el i-a explicat că cele 3 elemente au înfruntat aceeaşi adversitate: apa fierbinte. Doar că au reacţionat complet diferit. Morcovii s-au înmuiat şi au devenit uşor de sfărâmat, ouăle au devenit foarte tari, iar cafeaua a schimbat apa.

-Care din aceste elemente te crezi tu? Când adversitatea bate la uşa ta, cum răspunzi? şi-a întrebat fata.

Eşti un morcov, care pare tare, dar, când durerea te atinge, te înmoi şi îţi pierzi tăria?

Esti un ou care începe cu o inima maleabilă, cu un spirit fluid, dar după o moarte în familie, o separare sau o despărţire, devine tare şi inflexibil? Pe dinafară nu te schimbi, dar pe dinăuntru ai un suflet şi o inimă amare?

Sau eşti ca un grăunte de cafea? Cafeaua schimbă apa fierbinte, elementul care-i cauzează durere. Când apa ajunge la punctul maxim de fierbere, cafeaua lasă în apă cea mai buna aromă şi savoare. Îţi doresc să ajungi ca grauntele de cafea, ca atunci când lucrurile nu sunt tocmai roz, să poţi reacţiona pozitiv, fără să te laşi învinsă de circumstanţe şi să faci în aşa fel ca totul în jurul tău să se transforme! Îţi doresc ca întotdeauna să fie lumină pe drumul tău şi al persoanelor care te înconjoară! Îţi doresc ca întotdeauna să poţi iradia cu forţă, optimismul şi bucuria ta de a trăi dulcea aroma de cafea şi ca niciodată să nu pierzi acest parfum pe care numai tu ştii să-l transmiţi celorlalţi!

Povestioara gasita pe facebook.

12 gânduri despre „Lecţia de alchimie

    1. Un tata foarte intelept, zic eu! 😉 Si eu le ador, asa ca daca tu mai gasesti pe undeva niste povestioare interesante, da-mi de stire, ca sa le postez! 😉

      Apreciază

    1. 🙂 eu din pacate, sau din fericire, nu sunt bautoare de cafea. Dar asta nu ma impiedica sa ma bucur de o povestioara frumoasa! 😉

      Apreciază

  1. poti manca morcovii dar nu si apa in care au fiert la fel si oule le poti manca dar apa nu are nici un gut, s-or fi inmuiat sau intarit dar s-au pastrat pe cand cafeaua a dat tot si zatul de cafea nu poate fi mancat doar bun de aruncat. . Acum ce va doriti sa fiti ?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.