Adio surato!

Dinte cu doliuZi de doliu şi tristeţe covârşitoare în cavitatea bucală mărgelată.

„Fraţi şi surori, dinţi şi măsele mărgelate, ne-am adunat azi pentru a deplânge dispariţia prematură, deşi anunţată, a surioarei noastre, Măseaua Devastată Secundă, din Clanul Molarilor Maxilari de Stânga! Aceasta e cu atât mai dureroasă cu cât survine imediat după dispariţia unei alte surioare, Măseaua Devastată Primă, din Clanul Molarilor Mandibulari de Dreapta, în fatidica zi de 12 ale lunii trecute. Zi de tristă amintire, ca şi cea de azi, de altfel! Smalţul ni s-a înmuiat tuturor de atâta amărăciune, iar durerea ne-a pătruns până-n adâncurile rădăcinilor!

Şi totuşi, cele mai îndurerate sunt azi vecinele Devastatei Secunde, care de-a lungul timpului, au asistat neputincioase la moartea lentă a prietenei lor, iar azi au fost martore la scoaterea cadavrului (schimonosit în mod teribil) din Imobilul Bucal Mărgelat! Durerea lor a fost atât de sfâşietoare, încât a trebuit să fie calmate cu câteva hapuri de Ketonal pentru a face faţă tristului eveniment! În locul ei a rămas un gol imens (atât la propriu, cât şi la figurat), care nu va mai putea nicicând fi umplut!

Mulţumim şi proprietarei Imobilului Bucal Mărgelat pentru contribuţia substanţială adusă la pomenirea răposatei. Deşi Aquafresh în 3 culori azi a avut un gust amar, iar valurile de Corsodyl nu au reuşit să ne spele amărăciunea din suflet!

Suntem toţi, de azi doar 30, în şoc! Imobilul Bucal Mărgelat nu va mai fi la fel fără ele, suratele noastre trecute în nefiinţă! Lipsa lor nu va trece neobservată în Masticaţia cea de toate zilele! Suntem ferm convinşi că acum vă aflaţi într-un loc mai bun, unde nu mai simţiţi durere, şi v-aţi recăpătat smalţul tare şi albul natural! Pentru că ştim cu toţii că o dată ajunşi în Raiul Dentar, ne redobândim forma de odinioară şi trăim fericiţi, în grădina Marelui Dinte Alb, veghind asupra semenilor rămaşi acasă!

Fie-vă calciul uşor, surioarelor!

Semnat: Administratorul Imobilului Bucal Mărgelat, Caninul Drept, îndurerat până la camera pulpară.”

Iar proprietara vrea să mulţumească în mod special promotorului acestor decese, domnului doctor B. din Drăgăşani, care nu a întreprins nicio acţiune atunci când s-a prezentat în cabinetul dumnealui, căci măselele respective ar fi trebuit, conform spuselor sale, să se schimbe. Nu domnule doctor, erau deja dinţi permanenţi! Mulţumesc încă o dată!

Cu stima şi respect, Mărgeaua Dinte-Spaţiu-Dinte

CITATUL ZILEI:

„Cheltuielile de înmormântare depăşesc valoarea decedatului.”

Dragan Rajicic

16 gânduri despre „Adio surato!

  1. Eu, ca Zana a dintisorilor, sunt incantata de acest pomelnic si in acelasi timp inlacrimata de aceasta irecuperabila pierdere si asa cum le spun tuturor celor ce-mi trec pragul(nu cel de poezie) ce a facut Dumnezeu, in perfectiunea Lui, doctorul, oricat de bun este nu poate face…chiar cu cel mai bun material facut de om..
    ti-am citit si articolul de data trecuta, cand ai suferit prima pierdere si m-a impresionat perspetiva…dar aceasta postare e deosebit de aleasa…

    Apreciază

    1. Ingrozitoare durerile de dinti….Ma bucur ca am scapat de ele…Suntem deci colege de suferinta Monica! Dar ai dreptate, ni le punem noi inapoi. Cat de curand sa speram! 😉

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.